Bianca Hermans

BIanca Hermans diëtist

Ik ben Bianca Hermans. In 2003 ben ik afgestudeerd als paramedisch diëtist. Sindsdien ben ik werkzaam geweest in diverse ziekenhuizen. Sinds 2016 ben ik gestart met een eigen praktijk voor coaching en dieetadvies. In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd middels diverse scholingen en post HBO-cursussen op het gebied van onder andere:

Ervaringsdeskundige

Een ingrijpend dieet volgen is mij niet vreemd. Ik heb zelf coeliakie en ben daarvoor afhankelijk van het glutenvrije dieet. Naast de theoretische kennis bied mijn kennis als ervaringsdeskundige meerwaarde aan de begeleiding bij het glutenvrije dieet. Ik weet maar al te goed waar je dagelijks tegen aan loopt met een streng dieet. Ik ben overigens ook als diëtist verbonden aan het diëtistennetwerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Eetgedragstherapeut en Mental Coach

Naast dieetadvisering  heeft het coachen mij altijd enorm gefascineerd. Ik ben er van overtuigd dat goede dieetbegeleiding 75% coaching is en 25% theorie. Elk dieet is ingrijpend. Je verandert niet alleen je eetpatroon, maar ook je leefpatroon en dan kom je vaak obstakels tegen. Obstakels buiten jezelf en van binnen. Zonder gedegen begeleiding is dit nog niet zo makkelijk om vol te houden.

Middels diverse cursussen en opleidingen (waaronder Positieve Psychologie, Motivational Interviewing, NLP, Mindfulness en ACT) heb ik mijn ‘gereedschapsbox’ flink uit kunnen breiden. Als NLP Master Practitioner heb ik veel tools in huis om aan de slag te gaan met jouw ‘gebruiksaanwijzing’. Van veel overtuigingen ben je je vaak niet bewust; dan wordt het lastig iets te veranderen. Met behulp van al die waardevolle tools maak ik jou juist bewust van het onbewuste. En daar gaan we vervolgens mee aan de slag.  Met gedegen coaching op maat krijg jij de balans terug en sta je weer vol vertrouwen in het leven.

kp-logo

Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici:

http://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/raadplegenregister/default.aspx