Bianca Hermans

(Ervarings) deskundige en diëtiste
Diëtiste

Herken jij ook de strijd rond eten en gezondheid?

Die strijd rond eten en je gezondheid komt mij, Bianca Hermans, maar al te bekend voor. Al van kleins af aan had ik darmklachten en een ijzertekort. Veel te laat werd ontdekt dat ik coeliakie had. Dat ijzertekort verbeterde nadat ik glutenvrij ging eten. Maar de darmklachten kwamen toch weer terug. Reden: Prikkelbare Darm Syndroom. Een paar jaar later bleek mijn schildklier niet meer zijn werk te doen. Doe daar nog een stel hypermobiele gewrichten bij, die de nodige pijn en vermoeidheid veroorzaken, en je hebt een interessante ‘boodschappen’ lijst…

Dus die off-dagen, dat je baalt en het liefst 3 repen chocola in je mond wil proppen, ja die ken ik wel…

Inmiddels heb ik al mijn mankementen omarmt, maar dat betekent niet dat ik er soms nog van kan balen. Wat enorm heeft geholpen in mijn acceptatieproces is dat ik al mijn ervaringen en mankementen ben gaan zien als mijn kracht. Want al die kennis en ervaring die ik in die moeilijke momenten op doe, maken mij sterker. Nog mooier: ik kan het weer aan jou doorgeven als diëtiste.

Video afspelen

Mommy and more

Verder ben ik moeder van 2 heerlijke kids en ben ik getrouwd met mijn rots in de branding. Ook ik ben geregeld bezig met alle ballen hoog houden tussen familie en werk. Liefde en ontspanning houden mij in balans. Ik ben een echt kattenmens. Ontspanning vind ik in wandelen (vooral in het bos, heerlijk!), natuurfotografie, in een boek lezen en thuis-yoga (samen met de kat). Maar ook klussen, technisch lego-en, formule 1 kijken en gezelschapsspelletjes spelen vind ik heerlijk.

Loopbaan

In 2003 ben ik gestart als paramedisch diëtiste. Gefascineerd door wat voeding met een lijf doet, heb ik jarenlang in diverse ziekenhuizen gewerkt en heb ik diverse specialisaties op gedaan.
Maar mijn grootste fascinatie ligt nog altijd bij de mind en gedrag. Middels diverse opleidingen en cursussen heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van gedrag, acceptatie, mindfulness en nog veel meer. Ik vind het zo mooi om te ontdekken wat jou stuurt. Wat jouw gedrag, jouw stemming, jouw emoties stuurt. Heel veel gedrag komt vanuit het onbewuste. Maar zodra jij je hiervan bewust wordt, dán kan je stappen gaan maken. Stappen in de richting van klachtenvermindering, je eetgedrag onder controle krijgen, je ziektebeeld(en) of situaties accepteren. Kortom: lekkerder in je vel zitten. Dat heb ik zelf in levende lijve ondervonden en dat gun ik jou ook!

Gereedschapskist

Wat voor mij tijdens de coaching centraal staat is veiligheid om jezelf te uiten en veiligheid om je kwetsbaar op te kunnen stellen (tegenover mij, maar vooral ook tegenover jezelf). Ik zal jou ten alle tijde in je waarde laten, compleet oordeelloos. Samen gaan we op zoek naar de juiste weg voor jou.
Ik heb inmiddels een flinke gereedschapskist aan tools om jou te begeleiden. Denk aan NLP, Acceptatie- en Commitmenttherapie, Cognitieve Gedragstherapie, Mindfulness en nog veel meer. Vanuit al die kennis en ervaring heb ik mijn OVeR methode ontwikkeld.
Geen ‘one size fits all’- aanpak, maar volledig op maat naar wat jij nodig hebt. Want er is tenslotte maar één mooie jij!

Meer over mij als diëtiste

Lia Remmelzwaal maakte de mooie foto’s op deze website. Van de fotoshoot en een interview over mij en mijn werk, maakte zij een beeldblog. Kijk en lees hier verder.

Aangesloten bij:

Ontvang nu het Compleat eBook Pakket GRATIS!

Bij inschrijving op de nieuwsbrief ontvang je de eBooks In 3 stappen Loskomen van Frustraties, De Buikpijn Checklist en de Gesprekshulp bij Werk en Buikklachten direct in je mailbox.

Compleat ebook pakket