De Coeliakie Coach​

Krijg grip op je glutenvrije leven
Coeliakie

Leven met coeliakie

Eten wat anders smaakt, continue moeten opletten, onbegrip uit je omgeving. Niets is meer vanzelfsprekend. En dat ben je wel eens zat! Of je nu nog maar net glutenvrij eet of al jarenlang.

Als ervaringsdeskundige, gedragstherapeut en gespecialiseerd diëtist weet ik maar al te goed wat er allemaal op je pad kan komen in het glutenvrije leven. Als Coeliakie Coach kan ik je hier volledig in bijstaan.

“Na 20 jaar vind ik het soms nog steeds een verschrikkelijk stom dieet!”

Ik spreek uit ervaring. Zelf heb ik jaren gevochten tegen frustraties, irritaties en onzekerheden rond het glutenvrije leven. Ik kon moeilijk voor zichzelf opkomen en het kostte me enorm veel energie. Na een lange zoektocht en een moeizaam verlopend acceptatieproces kwam ik tot de conclusie: dit kan korter!

Tijdens deze aflevering van de Glutenvrije Podcast, opgenomen samen met de Nederlandse Coeliakie Vereniging, deel ik waardevolle tips, inzichten en oefeningen die helpen in het acceptatieproces. Juist datgene wat helpt om coeliakie een plek in je leven te geven en wat je weer het gevoel van grip en rust gaat opleveren. Luister de podcast en ontdek wat ik als de Coeliakie Coach voor je kan betekenen.

Overigens is de Glutenvrije Podcast sowieso een aanrader voor iedereen die glutenvrij leeft! De podcasts zijn onder andere te luisteren via de site, Spotify en Google Podcast.

De Coeliakie Coach

De Coeliakie Coach biedt begeleiding tijdens alle levensfases. Heb je net de diagnose gekregen? Dan breng ik je de theorie rondom het ziektebeeld en dieet bij, maar ik begeleid je ook bij de toepassing in het dagelijks leven. Samen een keer de supermarkt in, behoort ook tot de opties. Ik leer je etiketten lezen aan de hand van jouw eigen producten: wat is veilig te gebruiken in het glutenvrije dieet en wat niet. Vervolgens gaan we samen naar de supermarkt, waar ik je verder help bij het maken van een verantwoorde keuze.

En ik begeleid je ook bij leven met en acceptatie van coeliakie. Het ene moment vind je het glutenvrije dieet vast prima te doen, want de klachten nemen af en je voelt je steeds fitter. En het andere moment ben je het wellicht helemaal zat, want de spontaniteit lijkt ver te zoeken. Na verloop van tijd vind je je weg, maar het glutenvrije dieet heeft zeker een flinke impact op het leven. 

Eet je al een (flinke) tijd glutenvrij? Maar struggle je nog met bepaalde aspecten in het glutenvrije leven. Misschien door onbegrip dat je ervaart of de onzekerheid van het buitenshuis eten. Ook daar sta ik jou als mental coach, gedragstherapeut, gespecialiseerd diëtist én ervaringsdeskundige volledig in bij.

“Ik kreeg de diagnose Coeliakie. Mijn vorige diëtist wist zelf amper wat het was en kon mij niet verder helpen. Via het internet kwam ik terecht bij Bianca. Een fijne diëtist met goede adviezen en een luisterend oor. Ook omdat zij zelf Coeliakie heeft. Ik heb mijn traject bij Bianca als zeer positief ervaren. Ik hoop dat ze jou net zo goed kan helpen, zoals bij mij.”

Begeleiding op maat: De OVeR methode en Flexibel Leven-traject

Compleat Coaching werkt niet met standaard methodes. Geen vaste programma’s en protocollen waarin het maar afwachten is of het bij je past. Ieder mens is uniek! Daarom wordt bij de begeleiding gekeken naar de persoon, de situatie en de mogelijkheden. Vervolgens wordt een op maat gemaakt plan opgesteld, dat bij jou en jouw leven aansluit. Een coachingstraject op maat, met de OVeR methode als leidraad.  Lees hier meer over de OVeR methode.

Deze methode wordt in elk traject als leidraad gebruikt. Het geeft richting en overzicht tijdens het traject. Tijdens een vrijblijvende kennismakingsintake kijken we samen naar jouw hulpvraag en welke begeleiding daarbij past. Het Flexibel Leven-traject is een van de meest gekozen trajecten. Dit traject is gericht op weer kunnen doen wat écht belangrijk voor je is. Ondanks de obstakels waar je (dagelijks) mee te maken hebt, zoals een lastig dieet, chronische klachten of andere obstakels. Tijdens dit traject is er ruimte om te werken aan een dieetadvies op maat. Het grootste deel van het traject is gericht op het mentale vlak. NLP en vooral ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) vormen de basis. Tijdens het traject krijg je veel nieuwe inzichten en vaardigheden zodat jij kan omgaan met die obstakels en stressfactoren. De 1-op-1 coaching wordt aangevuld met de video’s en het werkboek uit het online programma Flexibel Leven met PDS. De inzichten en vaardigheden zijn namelijk ook perfect toe te passen bij leven met coeliakie.

Wat levert jou dit op? Meer rust en ruimte in hoofd en lijf. En richting en positieve energie in je leven, zodat jij weer kan doen wat écht belangrijk voor je is. Lees hier verder over wat Flexibel Leven nog meer inhoud

Meer weten over mij, ervaringen van anderen met Compleat Coaching, afspraakmogelijkheden en tarieven? Lees verder bij Informatie en Contact

Samenvattend biedt Compleat Coaching jou complete begeleiding bij Coeliakie

(Eet)gedragstherapie, mental coaching en dieetadvies: je leert omgaan met coeliakie, de klachten, het eetpatroon en de omgeving.

We werken toe naar een nieuw balans, zodat jij weer vol vertrouwen in het leven kan staan, ook mét coeliakie!

BiancaHermans-Eetgedragstherapeut-CoeliakieCoach-MentalCoach-OVeRmethode-eetgedragstherapie-dieetadvies-coaching
Video afspelen

Ontvang nu het Compleat eBook Pakket GRATIS!

Bij inschrijving op de nieuwsbrief ontvang je de eBooks In 3 stappen Loskomen van Frustraties, De Buikpijn Checklist en de Gesprekshulp bij Werk en Buikklachten direct in je mailbox.

Compleat ebook pakket