De OVeR Methode

Unieke methode speciaal voor jou!
Coachingstraject

Coachingstraject op maat; de OVeR methode

Compleat Coaching werkt niet met standaard methodes. Geen vaste programma’s en protocollen waarin het maar afwachten is of het bij je past. Mijn OVeR methode is dus geen standaard coachingstraject, waarbij alles van te voren al vast staat. Ieder mens is uniek en heeft een eigen ‘gebruiksaanwijzing’. En soms begrijpen we die van onszelf niet helemaal of nemen we geen tijd om alles door te lezen. Zo kunnen er lichamelijke klachten ontstaan of zit je niet lekker in je vel.

Eetgedrag

Voeding is niet alleen een eerste levensbehoefte, maar het is ook emotie en gewoonte. Heel veel eetgedrag is aangeleerd. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de opvoeding zijn meegegeven. Maar eetgedrag kan ook ontstaan naar aanleiding van bepaalde gebeurtenissen en ervaringen. Daarom is het van belang om te weten wat de daadwerkelijke oorzaak is van ‘ongewenste’ eetgedrag. Oftewel: waar komt die vervelende gewoonte vandaan?

Persoonlijke ontwikkeling

Compleat Coaching biedt een combinatie van (eet)gedragstherapie, mental coaching en gespecialiseerd dieetadvies. Deze combinatie zorgt voor een complete aanpak tegen die strijd met voeding en vervelende eetgewoontes. De begeleiding in het coachingstraject biedt dus niet alleen gedegen dieetadvies, maar is voor een groot gedeelte gericht op persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan omgaan met stress, omgaan met pijn, acceptatie, etc. Dit zijn namelijk allemaal punten die de strijd met voeding kunnen versterken. Samen kijken we naar situaties waar je vastloopt of anders mee om zou willen gaan.

Waar staat OVeR voor?

Overtuigingen: Gedurende je hele leven ontstaan er véél overtuigingen. Deze leer je tijdens de opvoeding en door alle ervaringen die je op doet. Zo ontstaan er ook beperkende overtuigingen. Zoals het woord al zegt kunnen deze je flink beperken. Daarom gaan we op zoek naar jouw beperkende overtuigingen en buigen deze om naar verruimende overtuigingen. Zodat er meer mogelijkheden ontstaan.

Bijvoorbeeld: Je komt uit een beschermd gezin, je moeder bepaalde elke stap die jij als kind zette. Je voelde je soms wel eens gevangen. Totdat je met je zakgeld voor het eerst een zakje snoep kocht en het stiekem gelijk op at. Dit gaf vrijheid, maar ook schuldgevoel. En tot op de dag van vandaag geeft het eten van snoep jou nog steeds dat gevoel van vrijheid, maar ook schuldgevoel. En dit zit je in de weg. Wellicht ben je je niet meer bewust van die eerste keer. Tijdens het traject breng ik je terug naar die eerste keer. En doordat je er nu met andere ogen naar gaat kijken kan je het gevoel van vrijheid en schuld tijdens snoepen, makkelijker relativeren en loslaten.

Voeding: We gaan onderzoeken van welke voedingsmiddelen jij klachten krijgt en wat juist goed voelt. We nemen het hele eetpatroon onder de loep.
Bijvoorbeeld: tijdens het traject start je wellicht met een eliminatie dieet en je ontdekt daarbij dat je overgevoelig bent voor zuivel. Vervolgens begeleid ik je in het beperken van zuivel in het dagelijks leven; thuis, maar ook buiten de deur.

En

Rust: Dat is waar het in deze maatschappij vaak mis gaat; gebrek aan rust. We blijven maar doorgaan. Samen kijken we hoe er meer rust gecreëerd kan worden, waardoor jij weer meer in balans komt.
Bijvoorbeeld: Je werkt 32 uur per week, je hebt een jong gezin én je bent mantelzorger voor jouw ouders. Het sociaal leven staat op een laag pitje. En wanneer een vriendin vraagt om gezellig een drankje te gaan doen, sta je in tweestrijd: je bent wel toe aan die ontspanning, maar het huiswerk overhoren en de was stonden ook op de planning. Je krijgt direct buikpijn van die interne strijd. Tijdens het traject nemen we dit soort situaties ook onder de loep. Ik leer je hoe jij op dat moment de buikpijn kan verminderen. En natuurlijk kijken we naar manieren en vaardigheden om meer ontspanning in je leven in te bouwen.

 

coachingstraject

Coachingstraject volledig op maat

Bij Compleat Coaching krijg je een coachingstraject volledig op maat. Dat kan met losse consulten, maar een voordelige keuze is bijvoorbeeld één van de trajecten. Meer informatie over deze trajecten vind je hier. Er wordt met volle aandacht gekeken naar de persoon, de situatie en de mogelijkheden. Vervolgens wordt een op maat gemaakt plan opgesteld, dat bij jou en jouw leven aansluit. De OVeR-methode wordt hierbij gebruikt als leidraad, samen met het bijbehorende dynamische werkboek.

Als (eet)gedragstherapeut, mental coach en diëtist help ik jou die belangrijke stap verder, zodat jij je balans vind en weer vol vertrouwen in het leven kan staan.

Ontvang nu het Compleat eBook Pakket GRATIS!

Bij inschrijving op de nieuwsbrief ontvang je de eBooks In 3 stappen Loskomen van Frustraties, De Buikpijn Checklist en de Gesprekshulp bij Werk en Buikklachten direct in je mailbox.

Compleat ebook pakket