De PDS Coach

Krijg grip op je darmklachten
BiancaHermans-Eetgedragstherapeut-CoeliakieCoach-MentalCoach-OVeRmethode-eetgedragstherapie-dieetadvies-coaching

Leven met prikkelbare darm syndroom

Je voelt je geregeld niet goed; buikpijn, obstipatie of juist diarree, opgeblazen buik, moe… En het frustrerende is dat je niet precies weet waar het door komt. Voeding? Spanning of stress? Te weinig beweging? Leefritme? De balans is zoek…

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe een prikkelbare darm je leven soms in de weg kan staan. Als PDS Coach kan ik je hier volledig in bijstaan.

De PDS Coach

De PDS Coach is er voor iedereen die de balans in het leven wil terugvinden en de controle wil terug pakken over zijn of haar leven. Ik help je op weg naar een nieuw balans; zodat jij weer vol vertrouwen in het leven kan staan. Ook mét PDS!

Stress kan een grote trigger zijn voor het ontstaan en vooral verergeren van darmklachten. Stress voorkomen is geen optie, maar er mee leren omgaan is wel haalbaar. Als je van jezelf weet waar de grens ligt en wat jouw valkuilen zijn, kan je al een hoop klachten voorkomen. Ook weten hoe jij je echt kan ontspannen, helpt op moeilijke momenten. Ik help je hierbij. Het leren omgaan met de klachten in het dagelijks leven en het accepteren van de klachten hoort bij de begeleiding.

Voeding kan een even grote trigger zijn voor het ontstaan en verergeren van de klachten. Er zijn momenteel veel behandelopties op het gebied van voeding. Denk aan een voedingsvezel-advies op maat, behandeling van een eventuele voedingsintolerantie (bijvoorbeeld voor lactose of fructose), glutensensitiviteit, probiotica, het FODMaP-beperkte dieet en nog veel meer! Aan de hand van een klachten-voedingsdagboek bekijken we samen wat mogelijke triggers zijn. Dit is namelijk voor iedereen anders. Een zoektocht die je echt onder begeleiding van een gespecialiseerde diëtist dient te doen, om tekorten aan diverse belangrijke voedingsstoffen te voorkomen. Daarvoor ben je bij Compleat Coaching aan het juiste adres.

Begeleiding op maat: De OVeR methode

Compleat Coaching werkt niet met standaard methodes. Geen vaste programma’s en protocollen waarin het maar afwachten is of het bij je past. Ieder mens is uniek! Daarom wordt bij de begeleiding gekeken naar de persoon, de situatie en de mogelijkheden. Vervolgens wordt een op maat gemaakt plan opgesteld, dat bij jou en jouw leven aansluit. Een coachingstraject op maat, met de OVeR methode als leidraad.  Lees hier meer over de OVeR methode.

Meer weten over mij, ervaringen van anderen met Compleat Coaching, afspraakmogelijkheden en tarieven? Lees verder bij Informatie en Contact.

Flexibel Leven met PDS: In 6 stappen naar acceptatie van PDS

Wellicht weet jij al wat jouw triggers zijn en weet je hier grotendeels rekening mee te houden. Maar wellicht word je, net als zoveel mensen met PDS, nog wel eens overvallen door buikklachten.

Heb je het gevoel geleefd te worden door je PDS? Alsof je darmen een eigen wil hebben? Dat is het tijd voor een andere benadering.

Acceptatie is het sleutelwoord. Uit frustratie is het heel natuurlijk dat je vecht tegen je klachten. Maar helpt het je daar te komen waar je naar toe wilt? Kan jij dan doen wat echt belangrijk voor je is of verlies je juist die oh zo belangrijke energie?

Om hier mee om te kunnen gaan heb ik de training Flexibel Leven met PDS ontwikkeld. Tijdens deze training werken we in 6 stappen  toe naar die acceptatie van PDS. Je leert om te gaan met de bekende klachten. Je leert ruimte te maken voor de moeilijke emoties die hierbij horen (en die de klachten vaak zoveel erger maken). Maar we gaan ook aan de slag met datgene wat écht belangrijk voor je is, wat jou energie en richting geeft in het leven. Deze combinatie zorgt ervoor dat PDS een plek krijgt, maar dat jij desondanks weer de regie kan terugpakken over jouw leven.

De training kan op 2 wijzen worden gevolgd: in een 1-op-1 traject van 8 sessies of via een online groepstraining van 4 trainingsavonden. De online groepstraining vindt plaats via een webinarplatform. Camera en microfoon zijn niet nodig. Wel kunnen ervaringen worden gedeeld via de chat. Dit wordt door de deelnemers die je al voor zijn gegaan, als prettig en veilig ervaren. De piltotraining werd met een 9,2 beoordeeld! Houd de agenda in de gaten voor de volgende startdatum van de groepstraining. 

Wil je liever 1-op-1 aan de slag met een nog persoonlijkere benadering? Start dan het Flexibel Leven-traject.

Samenvattend biedt Compleat Coaching jou complete begeleiding bij PDS

(Eet)gedragstherapie, mental coaching en gespecialiseerd dieetadvies: je leert omgaan met PDS, de klachten, stress en (voedings)triggers.

We werken toe naar een nieuw balans, zodat jij weer vol vertrouwen in het leven kan staan, ook mét PDS!