Eetgedragstherapeut

Bewust in balans
Eetgedrag

Wat is de valkuil in jouw eetgedrag?

Je doet keihard je best een gezonde leefstijl vol te houden; je probeert voldoende te sporten, je haalt gezonde producten in huis en je maakt tijd om te ontspannen. Maar het lijkt niet voldoende…

Elke keer weer dezelfde valkuil. Door drukte vergeet je als eerst tijd voor jezelf te maken. Vervolgens schiet het sporten er bij in. Steeds vaker staat een kant-en-klaar maaltijd op tafel. Maar je baalt nog het meest van de hoeveelheid snoep en snacks die je weg werkt.

En wellicht is drukte niet een valkuil voor jou. Maar is stress, onregelmatigheid, afwijzing of noem maar op, dat wel. Hoe komt het nu dat je telkens weer in dezelfde valkuil terecht komt? Je bent je eetgedrag en andere vervelende gewoontes zat. Je wil zo graag gezonder leven!

Eetgedragstherapeut

Als eetgedragstherapeut help ik je op weg naar nieuwe inzichten en vaardigheden, waardoor jij deze keer anders om kan gaan met je valkuil(en). Een valkuil zal er altijd zijn; dat is menselijk. Maar zodra jij er anders mee omgaat, dan verandert ook de uitkomst!

Allemaal met behulp van diverse oefeningen rond (eet)gedrag, mindfulness, persoonlijk dieetadvies en goede gesprekken welke nieuwe inzichten geven. We gaan samen werken aan een nieuw balans, zodat jij vol vertrouwen in het leven kan staan en weer ontspannen met voeding omgaat.

“Bianca is een hele prettige coach die goed luistert en geen oordelen geeft. Ze heeft een duidelijk plan voor de coaching sessies, maar schuift dit net zo makkelijk aan de kant als er op dat moment iets anders nodig is. Ik ben heel tevreden en merk duidelijk vooruitgang en nieuwe inzichten.”

Gastric Bypass

Bezig met voorbereidingen voor bariatrische (obesitas) chirurgie, voor een gastric bypass? In dit geval in goede voorbereiding écht het halve werk. Het behandeltraject rond deze operatie omvat een intensief voor- en na-traject. 

Zeker in het voortraject is het waardevol om te starten met eetgedragstherapie. In dit voortraject werken we aan een aantal punten:

  • De huidige voedingsinname en de gewenste voedingsinname: Je gaat namelijk je eetpatroon al aanpassen, naar wat ná de operatie nodig is. (Denk bijvoorbeeld aan eten in kleine porties verdeeld over de dag, vocht en voeding van elkaar scheiden, voldoende eiwitinname).
  • Hoe eet je: We nemen je houding en eettempo tijdens het eten onder de loep.
  • We gaan aan de slag met waarom je eet: Je ontdekt hoe jou eetgedrag is ontstaan.
  • En natuurlijk pakken we alle belemmerende overtuigingen aan die jij hebt over jezelf en over eten. Die gaan we veranderen in helpende overtuigingen. Zodat jij blijvend je eetgedrag en voedingsinname kan veranderen.

 

Zo ga je in een gezondere lichamelijke én mentale conditie de operatie en het na-traject tegemoet!

Werkwijze

Compleat Coaching biedt coachingstrajecten op maat. Geen ‘one size fits all’ – aanpak, maar helemaal aangepast op jouw doelen, situatie en mogelijkheden. Meer weten over mijn werkwijze? Lees dan verder over de OVeR methode.

Meer weten over mij, ervaringen van anderen met Compleat Coaching, afspraakmogelijkheden en tarieven? Lees verder bij Over en Contact.

Ontvang nu het Compleat eBook Pakket GRATIS!

Bij inschrijving op de nieuwsbrief ontvang je de eBooks In 3 stappen Loskomen van Frustraties, De Buikpijn Checklist en de Gesprekshulp bij Werk en Buikklachten direct in je mailbox.

Compleat ebook pakket