Glutenvrij en het Onbekende

Blog-BiancaHermans-Eetgedragstherapeut-CoeliakieCoach-MentalCoach-OVeRmethode-eetgedragstherapie-dieetadvies-coaching
Picture of Bianca Hermans
Bianca Hermans

Gedragstherapeut | diëtist | mental coach

Want ja, als jij je diagnose coeliakie krijgt, zie je alleen het onbekende. Of liever gezegd: je bent blij dat er een verklaring is voor je klachten, maar dan… Het grote onbekende, wat nu? Het voelt als duisternis, je ziet geen hand voor ogen.

Het is #coeliakiemaand en een mooi gelegenheid om stil te staan bij wat coeliakie met je doet. Er wordt gelukkig heel veel gedeeld over het glutenvrije dieet, nieuwe producten, lekkere en gezonde recepten. Daarvoor kun je bijvoorbeeld terecht bij de Glutenvrijedietist.nl, bij www.ikbenglutenvrij.nl, natuurlijk de Nederlandse Coeliakie Vereniging én nog veel meer.
Maar wat doet het met JOU, met jou als MENS?

Met open armen ontvangen?!

Na je diagnose word je naar een diëtist gestuurd om het glutenvrije dieet onder de knie te krijgen. En er wordt vaak vanuit gegaan dat dat voldoende is. Maar wat als je nou niet (voldoende) opknapt van het dieet, wat als je omgeving er weinig rekening mee houd, wat als jij het niet kan accepteren? Wat als je het niet met open armen kan ontvangen?

Na verloop van tijd komt er echt wel wat helderheid in die duisternis, in het onbekende. Bij de één sneller dan de ander. Maar dat je wel eens last heb van het dieet of van het feit dat je coeliakie hebt, dat is heel normaal. Na ruim 20 jaar ervaring met dit dieet, heb ik ook nog steeds zo mijn off-dagen. Believe me!

Wat als je vastloopt

Maar stel dat je vastloopt, praat dan eens met een mede-coeliaak. Begrip van iemand die in hetzelfde schuitje zit, helpt echt. Je ERVAART dat je er niet alleen voor staat (en dat is wat anders dan het alleen weten). En kan je wat meer hulp gebruiken, dan sta ik als mede-coeliaak en als de coeliakie coach voor je klaar.

De Coeliakie Coach

Wil je weten wat de coeliakie coach voor jou kan betekenen, dan kunnen we altijd een vrijblijvende intake inplannen. Online of in het echie op gepaste afstand. Meer info vind je in de bio.
En voor nu: fijne #coeliakiemaand!

Interessant...

Ontvang nu het Compleat eBook Pakket GRATIS!

Bij inschrijving op de nieuwsbrief ontvang je de eBooks In 3 stappen Loskomen van Frustraties, De Buikpijn Checklist en de Gesprekshulp bij Werk en Buikklachten direct in je mailbox.

Compleat ebook pakket